Defensieve kopzorgen voor Feyenoord

Defensieve kopzorgen voor Feyenoord

Trainer Ronald Koeman hoopt vurig zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC weer te kunnen beschikken over verdediger Kelvin Leerdam. De international van Jong Oranje kampt al sinds vrijdag met waterpokken. De kinderziekte geeft op latere leeftijd veel problemen in de vorm van meer huiduitslag en een langere hersteltijd.

Omdat de Spanjaard Dani Fernández voor twee duels is geschorst voor de tik in het gezicht van FC Groningen-verdediger Lorenzo Burnet, zal Koeman achterin moeten puzzelen. Daar komt nog eens bij dat de achterste linie van Feyenoord de laatste weken niet de meest solide indruk maakt.

‘Als Kelvin Leerdam ook afhaakt is Kamohelo Mokotjo eigenlijk de enige overgebleven optie als rechtsback. Mokotjo is natuurlijk een middenvelder, maar hij heeft vorig seizoen tegen PSV al eens op die positie gespeeld,’ zegt Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord. Gill Swerts, Kaj Ramsteijn en Bart Schenkeveld zijn al langer uitgeschakeld.

De kans dat Ricky van Haaren na de winterstop elders zal worden gestald is minimaal. Karim El Ahmadi vertrekt kort na de jaarwisseling met de nationale ploeg van Marokko naar de Afrika Cup en dus kan trainer Koeman de middenvelder niet missen. Omdat Van Haaren weinig aan spelen toekomt, lijkt de Rotterdammer wel zijn plek in de selectie van Jong Oranje te verliezen.

Bron : AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *