El Ahmadi doet boekje open over ex-coach Been

El Ahmadi doet boekje open over ex-coach Been

Karim El Ahmadi groeit langzaam weer naar zijn vorm zoals hij die bij FC Twente etaleerde. Het vertrek van voormalig coach Mario Been heeft daar onder meer mee te maken. In NUsport doet de Feyenoorder een boekje open.

Sinds 2008 staat El Ahmadi (26) al onder contract bij Feyenoord, maar een goed huwelijk is het tot op heden nooit geweest. De Rotterdammers verhuurden hem vorig seizoen aan het Arabische Al-Ahli. In de huidige jaargang heeft de Marokkaans international de stijgende lijn te pakken.

Onder de inmiddels vertrokken Mario Been voelde El Ahmadi nooit het vertrouwen, laat hij aan het weekblad weten. In september 2010 vertelde de coach aan de media dat de spelverdeler op de tribune moest zitten, omdat hij niet goed had getraind. “Dat had de trainer nooit naar buiten mogen brengen”, zegt El Ahmadi.

“Nu kreeg ik een bepaald stempel en kwamen er supporters naar me toe die zeiden dat ik niet hard genoeg trainde”, vervolgt hij. “Daardoor voelde ik me… Om eerlijk te zijn: heel kut. Want het was niet zo.”

El Ahmadi onthult dat de ware oorzaak van heel andere aard was. “De échte reden had niets met mijn manier van trainen te maken. De waarheid is dat Mario niet blij was dat ik die week op hem was afgestapt om te zeggen wat ik van hem vond als persoon, wat voor iemand hij eigenlijk was.”

Been was ‘not amused’. “Dat kon hij niet zo goed waarderen”, vertelt de technicus. “Dáárom mocht ik niet eens op de bank zitten. Heeft Mario me zelf verteld. Dat hij naar buiten toe zei dat het kwam door een gebrek aan inzet op de training was echt bullshit.”

Bron : Voetbalprimeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *