“Ik wilde per se Feyenoord een keer beleven”

“Ik wilde per se Feyenoord een keer beleven”

Otman Bakkal verruilde afgelopen zomer PSV voor Feyenoord op huurbasis. De 27-jarige middenvelder was op een zijspoor geraakt en Feyenoord bood uitkomst. Met de Rotterdamse ploeg eindigde hij knap als tweede in de Eredivisie en plaatste zich daardoor met Feyenoord voor de voorronde van de Champions League. De transfervrije Bakkal vertrekt waarschijnlijk naar het buitenland, maar kijkt tevreden terug.

“Als buitenstaander vond ik Feyenoord altijd al een aparte, mooie club. Ik kon ook naar Red Bull Salzburg, ik was ook best ver met die club, maar toen trainer Ronald Koeman en technisch directeur Martin van Geel belden, wilde ik alleen nog naar De Kuip. Die keuze was niet moeilijk. Ik wilde per se Feyenoord een keer beleven”, vertelde Bakkal aan Voetbal International.

“Een club is eigenlijk iets ondefinieerbaars, vind ik. Die bestaat uit supporters, medewerkers, sponsors, het stadion…. Als speler heb je daar wel gevoel bij, maar wij leven in een wereld die overal in feite hetzelfde is. De kleedkamer van PSV is niet anders dan die van Feyenoord”, vervolgde Bakkal, die vindt dat de fans de club uniek maken en niet de spelers.

“Of die kleedkamer nu in Rotterdam staat of in Manchester, maakt volgens mij niet uit. Het is altijd lachen, al hebben prestaties invloed op de sfeer. Het kan ook niet leuk zijn. Die kleedkamercultuur is overal hetzelde. Het Feyenoord-gevoel vind je daardoor veel meer bij de fans. Die maken deze club uniek”, aldus Bakkal, die afgelopen seizoen tot 29 competitieduels en negen doelpunten kwam.

Bron : VI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *