Route

Route

Bezoekt u een thuiswedstrijd van Feyenoord en komt u met de auto? Aangaande personenauto’s kent het stadion beperkte parkeermogelijkheden. De beschikbare parkeerplaatsen rond het stadion (P1 t/m P4) zijn vrijwel altijd verstrekt aan genodigden en rechthouders en daardoor niet beschikbaar voor de overige bezoekers. Wel kent het stadion diverse (bedrijven)terreinen in zijn omgeving, waar na sluitingstijd c.q. in het weekend, parkeermogelijkheden vrijkomen.De parkeerterreinen zijn ingedeeld van P2 t/m P6 en staan duidelijk aangegeven op de verkeersborden rondom het Stadion. Om te parkeren op één van deze parkeerterreinen dient u in het bezit te zijn van een parkeerkaart.Het aanrijden naar het stadion is te splitsen in twee hoofd routes, namelijk die vanuit Noordelijke en Zuidelijke richting.

Echter de traditionele afrit 24 uit de richting Utrecht/Den Haag (wijk Feijenoord) is in deze niet geschikt om al het verkeer naar het stadion aan te kunnen. Daarom is een spreiding over andere afritten noodzakelijk om iedere bezoeker tijdig in het stadion te hebben.Noordelijke aanrijroutes: >
A16 afrit 24 (Feijenoord) kent een beperkte capaciteit en dient gebruikt te worden door de touringcars voor P-Bus en P-kaarthouders P5.
Kaarthouders P1/P2/P3/ P4 en P6 dienen van de A16 naar de A15 te rijden richting Europoort en de afslag Zuidplein/Ahoy te nemen, op het Vaanplein en daarna de borden P1- P6 te volgen via het Zuidplein.
Overige bezoekers dienen de A16 naar de A15 richting Europoort te volgen en de Afslag Barendrecht/IJsselmonde te nemen en daarna de borden te volgen naar de Olympiaweg.

Zuidelijke aanrijroutes:

De A16 afrit 24 (Feijenoord) vanuit de richting Dordrecht is een belangrijke afrit voor de touringcars naar de P-Bus locatie en de kaarthouders P5 en P6.
De A16 afrit 24 (Feijenoord) vanuit de richting Dordrecht is ook voor overige bezoekers uit het Zuiden te gebruiken en dienen de mogelijkheden om op de Industrieterreinen Stadionweg en Maaszicht te parkeren, te gebruiken.
Kaarthouders P1/ P2/P3/ P4 en P6 dienen van de A16 naar de A15 te rijden richting Europoort en de afslag Zuidplein/Ahoy te nemen op het Vaanplein. Daarna de borden P1- P6 volgen via het Zuidplein.
Wanneer deze afrit volloopt is er nog een andere mogelijkheid:

A16 nabij H.I.Ambacht richting A15 c.q. A15 volgen richting Europoort naar de afrit Barendrecht/IJsselmonde en dan de borden volgen naar de Olympiaweg.

openbaar vervoer

Vervoerbewijs
In de Rotterdamse bus, tram en metro heeft u een OV-chipkaart nodig. Heeft u al een OV-chipkaart? Reis dan op saldo. Voor bezoekers is een wegwerp OV-chipkaart verkrijgbaar. U kunt naast de voordelige dagkaart kiezen uit een aantal andere kaartjes:
– retourreis met de metro: RET 2 metro reizen
– enkele reis bus/tram/metro: RET 2 uur reizen
– enkele reis bus/tram: RET bus&tram 1 uur reizen
Een wegwerp OV-chipkaart voor de metro koopt u eenvoudig bij een RET Servicepunt of bij de automaat op het metrostation. De enkele reis bus/tram is alleen op de bus en tram te krijgen. Dagkaarten kunt u nu al bestellen via de RET webshop.

Op de site van de RET: www.ret.nl kunt u terecht voor de verkooppunten, een van deur-tot-deur reisadvies, de meest actuele dienstregelingen en voor meer informatie over reizen met de OV-chipkaart.

De Kuip is op meerdere manieren goed bereikbaar met het openbaar vervoer:

Vanaf Centraal Station Rotterdam:

Jarenlang konden supporters van Feyenoord alleen op wedstrijddagen en met evenementen in De Kuip – gratis met het openbaar vervoer naar het stadion rijden. Naar De Kuip reed tramlijn 29 een deel van de route van tramlijn 23 en deed de volgende haltes aan:

Centraal Station, Weena, Stadhuis, Beurs, Churchillplein, Leuvehaven, Wilhelminaplein, Lodewijk Pincoffsweg, Vuurplaat, Varkenoordse Viaduct, Stadion Feijenoord.

Met ingang van de wedstrijd tegen PEC Zwolle van aanstaande zaterdag is er een belangrijke wijziging voor alle Feyenoorders die met de tram naar het stadion reizen. Tramlijn 29 houd op met bestaan en zal op wedstrijddagen verdergaan als lijn 12.Bus 48 – uitstappen bij halte Station Zuid, ca. 5 minuten lopen

Vanaf Zuidplein:

Bus 71 – uitstappen bij halte Maasstad Clara (Olympiaweg), ca. 5 minuten lopen
Metro richting Centraal Station – bij station Wilheminaplein overstappen op tramlijn 23 richting Beverwaard – uitstappen bij halte Station Feijenoord

Vanaf P+R Slinge:

Metro richting Centraal Station – bij station Wilheminaplein overstappen op tramlijn 23 richting Beverwaard – uitstappen bij halte Station Feijenoord

Vanaf Station Lombardijen:

Tramlijn 2 richting Charlois – uitstappen bij halte Breeplein, ca. 5 minuten lopen.
Tramlijn 20 richting Centraal Station – uitstappen bij halte Breeplein, ca. 5 minuten lopen.

Trein (alleen tijdens wedstrijddagen)

Tijdens wedstrijddagen kunt u ook met de trein komen. Hiervoor moet u in Dordrecht Centraal of Rotterdam Centraal de stoptrein pakken naar het station: “Rotterdam Stadion”. Dit station wordt alleen gebruikt tijdens voetbalwedstrijden/evenementen in Stadion Feijenoord. Station Rotterdam Stadion is gelegen naast Stadion Feijenoord. Voor actuele reistijden kunt u kijken op www.ns.nl .

Watertaxi

Wilt u op een bijzondere manier naar De Kuip? Watertaxi Rotterdam heeft een aanlegplaats bij het Stadion.